Aktualnosti

10.07.2018
Grad Županja pokreće javnu raspravu!
10.07.2018.  - Grad Županja  pokreće javnu raspravu u sklopu projekta izgradnje širokopojasne infrastrukture za pristupnu mrežu sljedeće generacije u Gradovima Županja i Otok te Općinama Babina Greda, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gradišta, Gunja, Nijemci, Štitar i Vrbanja, u trajanju od 10. srpnja - 08. kolovoza 2018. 

Sveobuhvatna dokumentacija nalazi se na poveznici. 
06.07.2018
Poziv na prijavu projekata za nagradu "European Broadband Awards 2018"
Zagreb, 6. srpnja 2018.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), kao nositelj Okvirnog nacionalnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (NOP) obavještava javnost kako je otvoren javni poziv za prijavu projekata za nagradu "European Broadband Awards 2018". Riječ je o nagradi za najbolje projekte izgradnje širokopojasne infrastrukture, koja se dodjeljuje u sklopu konferencije "Broadband Days 2018". Cilj je promicanje uspješno završenih projekata, ali i projekata koji su u fazi provedbe ili planiranja. Poziv za prijavu projekata za 2018. otvoren je do 7. rujna 2018.

Pozivaju se svi investitori i izvođači projekata izgradnje širokopojasne infrastrukture neovisno o veličini projekata, lokaciji ili korištenim tehnologijama da se prijave putem prijavnice dostupne na https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/european-broadband-award.
15.06.2018
Poništen prvi poziv inicijative "WIFI4EU"
15.06.2018. 

Unatoč velikom uspjehu u smislu broja prijava, Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) Europske komisije, nažalost je odlučila otkazati prvi poziv na podnošenje prijava objavljen 15. svibnja.

Nakon temeljite istrage, zaključeno je da se zbog tehničke pogreške podnositelji prijava nisu mogli prijaviti pod jednakim uvjetima.

Europska komisija inzistira na pravednosti i pouzdanosti postupka natječaja. Novi poziv na podnošenje prijava objavit će se u jesen 2018. (točan datum bit će objavljen naknadno).

Portal će ponovno biti u funkciji nakon informatičke prilagodbe. Ako ste već registrirali vašu općinu ili poduzeće za ugradnju Wi-Fi-ja na ovom portalu, o ponovnom pokretanju portala i datumu objave sljedećeg poziva, biti  ćete obaviješteni porukom e-pošte. Nećete se morati ponovno registrirati.

Republika Hrvatska je u samom vrhu prema postotku općina i gradova po iskazanom interesu za wi-fi vrijednosne kupone. 

Za prvi poziv se registriralo  410 općina i gradova, odnosno njih čak 73,7 posto, a ispred  su samo Malta - 97,1 posto i Bugarska - 86 posto.