„European Broadband Awards 2019.“

Objavljen popis finalista za dodjelu nagrada „European Broadband Awards 2019.“, među nominiranima je i hrvatski projekt.
Stručni žiri sastavljen od pet međunarodnih stručnjaka odabrao je 15 finalista za ovogodišnju nagradu, po tri u ukupno pet kategorija:

  1. Inovativni modeli financiranja, poslovanja i ulaganja
  2. Mjere za smanjenje troškova i zajedničko investiranje
  3. Socio-ekonomski utjecaj u ruralnim i udaljenim područjima
  4. Generiranje potražnje i korištenje dostupne povezivosti
  5. Kvaliteta i pristupačnost usluga

 
Žiri od pet međunarodnih stručnjaka za širokopojasne mreže procijenio je i ocjenjivao prijavljene projektne prijave i izabrao finaliste, čije su inicijative značajno pridonijele razvoju, kako širokopojasne infrastrukture i inovativnih tehničkih rješenja, tako i usluga građanima.
U prvoj kategoriji, u kojoj će se nagrada dodijeliti za najbolji inovativni model financiranja, poslovanja i ulaganja, nominiran je i hrvatski operator Pro-Ping d.o.o. Osim Hrvatske, samo još 8 zemalja ima svoje projekte među nominiranima: Njemačka, Slovenija, Mađarska, Litva, Španjolska, Velika Britanija, Austrija i Grčka.
S obzirom da će svi projekti biti predstavljeni na web stranicama Jedinstvenog digitalnog tržišta (Digital Single Market), u biltenima i na konferencijama, a biti će objavljeni i u bazi podataka o dobroj praksi širokopojasne Europe, sudjelovanje u ovom natječaju predstavlja veliki uspjeh za sve nominirane.
 
Pobjednici u svakoj kategoriji biti će proglašeni na svečanoj dodjeli nagrada, koja će se održati 2. prosinca u Briselu.
 
Više o nominiranima i njihovim projektima može se pronaći na: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/european-broadband-awards-2019-finalists