Informatvna radionica o mogućnostima korištenja financijskog instrumenta CEF

Europska komisija će u utorak, 8. veljače 2022., u vremenu od 10 do 12 sati održati online radionicu vezano uz javni poziv za podnošenje projektnih prijedloga u sklopu programa Connecting Europe Facility (CEF) za „5G za pametne zajednice“.  Cilj radionice je informirati ključne dionike o uvjetima poziva i međusobno povezati potencijalne partnere na projektima. Radionica je namijenjena općinama i gradovima, tehnološkim kompanijama, društveno-ekonomskim pokretačima koji predlažu slučajeve upotrebe 5G tehnologije (osobito u područjima zdravstva, obrazovanja, mobilnosti, sigurnosti, ruralnog razvoja, poljoprivrede i vlade), Nadležnim uredima za širokopojasnost te predstavnicima europskih institucija.

Europska komisija će predstaviti poziv, uključujući zahtjeve i očekivanja, a sudionici koji već planiraju projekt za ovaj poziv imat će priliku kroz četverominutne prezentacije predstaviti svoje slučajeve korištenja 5G, tehnologije ili pilot projekte.

Za sudjelovanje na radionici potrebno se registrirati na poveznici. Od 1. veljače registrirani sudionici mogu tražiti i kontaktirati potencijalne partnere na projektima. Više informacija o samom događaju može se vidjeti na poveznici.