Online radionica o mogućnosti financiranja projekata iz CEF Digital (Connecting Europe Facility) za općine i gradove, u organizaciji Europske komisije

Online radionica o mogućnosti financiranja projekata iz CEF Digital (Connecting Europe Facility) za općine i gradove, u organizaciji Europske komisije
Online radionica o mogućnosti financiranja projekata iz CEF Digital (Connecting Europe Facility) za općine i gradove
 
Ova online radionica za općine i gradove, koju je organizirala Europska komisija, usredotočit će se na moguće "aplikacije za pametne gradove", čija realizacija zahtijeva inovativna rješenja za povezivost, kao što je 5G.
Europski parlament i Vijeće nedavno su postigli politički dogovor o novom instrumentu za povezivanje Europe (CEF2 Digital), koji će biti jedan od najvažnijih instrumenata financiranja širokopojasnog pristupa u EU za sljedeći višegodišnji financijski okvir (2021.-2027.).
S planiranim proračunom od 3 milijarde eura, novi CEF Digital usmjeren je na strateška infrastrukturna ulaganja, uključujući 5G koridore glavnih prometnih putova i gigabitnu povezanost 5G zajednica.
Komisija je započela dijalog s dionicima kako bi osigurala da CEF Digital podupre napore država članica u postizanju EU 2025 gigabitnih ciljeva. U tom kontekstu, općine i gradovi će imati ključnu ulogu u konkretnim projektima, budući da Komisija nastoji lokalizirati digitalnu revoluciju i podržati pametne zajednice.
Europska Komisija organizira online radionicu u petak 24. svibnja, od 15:00 do 17:00 sati.  Na radionici ćete imati priliku razgovarati o potencijalnim projektima s ljudima iz gradova i općina diljem Europe, kao i izravno sa stručnjacima Europske komisije. Događaj će se posebno usredotočiti na moguća rješenja za pametne gradove, koja će zahtijevati inovativna rješenja za povezivost, kao što je 5G.
Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u ovoj razmjeni mišljenja i ideja molimo registrirajte se do utorka 21. svibnja do 23:00 sata sa sljedećim naslovom “I am interested in the CEF and Smart Cities event on May, 24”. Nakon registracije primit ćete informacije za prijavu na internetsku stranicu konferencije.
Službeni jezik na radionici: engleski.