WiFi4EU - Obavijest o otvaranju drugog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa!

01.04.2019. 

Europska komisija će na WIFI4EU portalu, u četvrtak, 04.04.2019. u 13:00:00 sati, otvoriti drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa WIFI4EU, na koji se mogu prijaviti sve jedinice lokalne samouprave iz Republike Hrvatske koje su se unaprijed registrirale na  portalu i koje nisu osvojile vrijednosni kupon prilikom prvog poziva održanog u studenom prošle godine.
 
Kriterij dodjele vrijednosnog kupona biti će redoslijed prijave, a podijeliti će se 3400 vrijednosnih kupona.

Najveći broj vrijednosnih kupona koji zemlja članica može osvojiti, povišen je u ovom pozivu sa 8% na 15% što iznosi 510 vrijednosnih kupona ukupne vrijednosti 7,65 milijuna eura.
 
Na portalu se registriralo 440 jedinica lokalne samouprave s područja Republike Hrvatske, a s obzirom na uspješne prijave u prvom pozivu na kojem je osvojen najveći mogući broj (224) vrijednosnih kupona, u drugom pozivu ponovnu priliku za osvajanje vrijednosnog kupona imati će 216 jedinica lokalne samouprave te sve one jedinice lokalne samouprave koje se registriraju na službenom portalu Europske komisije.
 
Ukupni okvirni proračun raspoloživ za prijedloge odabrane na temelju drugog poziva iznosi 51 milijun eura, na razini Europske unije, a rok za podnošenje prijava je 05. travnja 2019. do 17:00 sati.

Službeni tekst poziva i detaljne informacije o pravima i obavezama prijavitelja, objavljene su na stranicama Europske komisije na poveznici.